Over mij

Mijn naam is Pieter Brouwer (die/diens). Ik ben afgestudeerd op Nederlandse taalkunde en natuur- en landschapstechniek. Ik heb onder andere gewerkt voor SdU Uitgevers, voor de Open Universiteit, en voor de mossen- en korstmossenvereniging BLWG. Ik ben thans freelancer onder de naam Tekstbureau de Letterzetter en schrijver (onder het pseudoniem Dolf Wagenaar). Ook ben ik parttime huisvader en zorg als zodanig voor mijn kinderen (9 en 5).

In mijn vrije tijd lees ik veel, en houd ik mij bezig met de door mij opgerichte leesclub en Het Roermondse leesclubportaal. Voor mijn leesclub lees ik wereldklassiekers; daarnaast houd ik me bezig met H.P. Lovecraft en andere schrijvers van zogenaamde ‘weird fiction’.

Waarom ben ik een tekstbureau begonnen?

Na mijn studie Nederlands heb ik verschillende banen gehad, zowel in loondienst als freelanceopdrachten. De grotere persoonlijke vrijheid van freelancewerk sprak mij aan. Daarnaast kreeg ik erg positieve reacties van collega’s, werkgevers en vrienden/kennissen over mijn tekstuele vaardigheden. Daarom besloot ik een tekstbureau te beginnen.

Wat zijn mijn persoonlijke competenties?

Uiteraard beschik ik als Nederlands-taalkundige over een uitstekende schriftelijke taalvaardigheid. Op technisch vlak ben ik nauwkeurig, consistent, gedisciplineerd en geordend. Inhoudelijk ben ik breed geïnteresseerd en heb vooral kennis van (wijsgerige) cultuur en natuur. En – als ik mijn eerdere opdrachtgevers mag geloven – ik ben prettig om mee samen te werken.

Meer over wat ik heb gedaan: